10 fontos tudnivaló a kókuszolajról

A kókuszolajat akár ’szuper élelmiszernek’ is nevezhetnénk. Számos szervezetre gyakorolt jótékony hatása, és egyéb előnye ismert. Összegyűjtöttük a 10 legfontosabb tudnivalót a kókuszolajról.

1. A kókuszolaj a trópusokon őshonos kókuszpálma magjának szárított beléből kisajtolt növényi olaj; maga a szárított nyersanyag. Szobahőmérsékleten fehéres színű, illata pedig kellemes, nem pedig tömény, ahogy azt sokan gondolják.

2. Széles körű, hatékony felhasználási módjai elfogadottak világszerte, különösképpen az egészségügyet és a szépségápolást illetően.

3. A kókuszolajat fogyasztó populációkból a legegészségesebbek a világon! – Míg a nyugati világ számára a kókuszolaj egzotikus élelmiszernek számít, addig olyan, kevésbé ismert helyeken, mint a polinéziai Tokelau és Pukapuka szigeteken az emberek már generációk óta, rendszeresen fogyasztják. Beszédes adat, hogy ezeken a területeken egyáltalán nem jellemző az elhízás vagy éppen a szív –és érrendszeri megbetegedések magas aránya.4. A kókuszolaj fogyasztásról tévhit, hogy a magas telített zsírsav tartalma miatt ártalams a szervezetre. Nem okoz semmiféle érelzáródást, sőt; közepes szénláncú zsírsavjai ellentétben rövid –és hosszú láncú rokonaikkal nem járulnak hozzá a zsírszövetek kialakulásához és lerakódásához. Szervezet számára a kókuszolaj zsírsavjai közvetlen energiaforrások.

5. Természetes immunerősítő – A kókuszolaj telítetlen zsírsavja között olyan találunk, mint a lauirnsav, kaprilsav és kaprinsav. Ezek a szervezetbe kerülve erős antibakteriális -, vírus –és gömbaölő -, antioxidáns hatásokat fejtenek ki.

6. A legjobb növéniy alapanyagok egyike – és ásványi anyag tartalma is jelentős, nem beszélve a nagy számú közepes szénláncú zsírsavjairól, amelyek számos jótékony hatást fejtenek ki a szervezetben.

7. Koleszterin-szint szabályozás: a Kókuszolaj kiegyenlíti a szervezet jó- és rossz koleszterinszintje közötti eltéréseket, azáltal, hogy a „jó koleszterin szintre” jótékony hatást gyakorol.8. A kókuszolaj testzsír-szabályozó, a veszélyes hasüregi zsírok elszaporodását, lerakódását meggátolja. Ráadásul csökkenti az étvágyat, ezzel párhuzamosan pedig növeli a zsírégetést. Fogyókúrákhoz ajánlott!

9. A kókuszolaj széppé, egészségessé és fényessé teszi a bőrt és a hajat. A szépségápolásban kifejtett jótékony hatásai elismertek.

10. Candida-betegségek - Modern világunk egyik népbetegsége. A Candida röviden nem más, mint egy élesztőgomba, mely minden egészséges szervezetben megtalálható, kezdetben békésen. Ezek a gombák azonban a magas cukorbevitel, a számos antibiotikum, illetve a stressz követekeztében elszaporodhatnak. Ez esetben képesek elnyomni a jótékony baktériumok számát a belekben.

Továbbá a belekből kiindulva könnyedén szétterjedhetnek a szervezetben, felborítva így az immundrendszer működését! Bizonyított, hogy a kókuszolaj közepes szénláncú zsírsavjai gombaölő hatásúak, így például a kókuszolaj rendszeres konyhai alapanyagként történő felhasználásával sikeresen szállhatunk harcba ezzel a betegséggel. A kókuszolajat orvos is felírja már a Candida ellen!Vélemények

a kókuszolajról
Dobrádi Nóra - Budapest
Rohamok
"Szeretek a rohamaim ellen kókuszolajat szedni. Mióta nagyjából egy hónapja naponta 5 teáskanállal eszem belőle, a rohamaim megszűntek. Már azelőtt abbahagytam a gyógyszerek szedését, hogy bármit tudtam volna a kókuszolajról. A gyógyszer egyáltalán nem segített nekem. A kókuszolaj visszaadta az életemet."

Átvevőpont

1119 Budapest (11. kerület)
Kankalin utca 2.