Mire használható a kókuszolaj?

Összes videó megtekintése »

A kókuszolaj, habár az emberiség történelmének kezdete óta ismert, mégis az elmúlt 1-2 év alatt vált rohamosan elterjedté világszerte. Mindez annak tudható be, hogy számtalan módon, roppant hatékonyan felhasználható: az égszésmegőrzéstől kezdve, a szépségápolsáon át, a konyhai felhasználásig.


A Szépségápolás

A kókuszolaj a bőr és a haj számára fontos tápanyagokat tartalmaz. Ideális bőr –és testápoló. Elég, hogyha csak azt vesszük figyelembe, hogy a trópusokon élő emberek bőre selymes, puha tapintású, hajuk fényes és erős. A kókuszolaj tökéletes alternatívája a különböző test –és hajápoló szereknek. Egészségmegörző, fertőtlenítő és tápláló. Szerepét nem lehet figyelmen kívül hagyni a szépségiparban sem.Az egészség

Áfonyalé

A kókuszpálmát nem hiába nevezik a trópusokon az „élet fájának”. A gyümölcs magjának szárított beléből készített olaj roppant jó hatással van az egészségre. Baktérium –és vírusölő továbbá fertőzésgátló és remek antioxidáns. Egyedülálló kombinációját tartalmazza ugyanis a különböző zsírsavaknak és ásványi anyagoknak. Tartalmaz magnéziumot, sok káliumot, cinket és vasat. Természetes E-vitamin-tartalma is fontos a szervezetnek. Fehérjetartalma ugyan alacsony, viszont fehérjéjének a minősége igen jó.
Konyhai felhasználása

Áfonyalé

A kókuszolaj nyugodtan felhasználható a konyhában, mert az ételek ízei jobban érvényesülnek. A kókuszolaj egyik igen előnyös hatása, hogy hamarabb érhető el a telítettsség érzése így kevesebb kalóriával kell számolni. A kókusz illata és íze nem kísér végig a főzésnél. Tökéletesen helyettesíti a különböző zsírokat, olajokat; ráadásul a szervezet számára oly veszélyes transz-zsírokkal sem kell számolnunk a kókuszolaj használatta esetén! Sütéshez, főzéshez, diétához bátran alkalmazható.


+ Ipari felhasználása

Az ipar a kókuszolajat margaringyártásra, sütő, főző -és szépségipari termékek alapanyagaként használja. A kókuszolajról például kevesen tudják, az olaj egy pamut ruhára, rongyra felvíve még a bronz is tisztítható.