A kókuszolaj 9+1 különleges felhasználása

1. Tökéletes dezodor, hiszen a kókuszolajban található laurinsav megöli és megszünteti a kellemetlen testszagokat, nem beszélve arról, hogy a testre kenve kellemes érzetet kelt a bőrünknek is.

2. Ezt tedd a kávédba! – Tejszínhab és krémek helyett a kókuszolaj vagy kókusztej nem csak egyedien kellemes, telt diós-ízt tulajdonít a kávének, hanem fel is pörget, lendületet ad egy fárasztó naphoz.

3. Tisztálkodj kókuszolajjal – Cukorral összekeverve, fürdésnél remek bőrradírként alkalmazható, frissíti és puhává teszi a bőrt.4. Házi fogkrém – Egy kis szódabikarbónával összekeverve a kókuszolaj remek fogpasztát képez. Baktériumölő és fertőtlenítő hatása a szájüregben is érvényesül.

5. Kókuszolaj a kisállatok egészésgéért! – A kókuszolaj antibakteriális, antioxidáns és gombaölő természete csak úgy, mint az emberre, bizonyított, hogy jótékony hatást képes kifejteni házi kisállatainkra is.

6. Tartsd távol a rovarokat! – A kókuszolajat vegyítsük borsmenta-kivonattal. Hasonlóan mint egy szúnyogriasztót, vigyük fel bőrünkre és kész is az egyedi rovarriasztónk. Az eredmény pedig önmagáért beszél majd.

7. Próbáld ki bútortisztítóként! – A kókuszolajat a citrom levével összekeverve tapasztalatok alapján mondható, hogy remek bútorápoló. Mielőtt azonban bárki nagy mennyiségben kezdené vegyíteni a két anyagot a takarítást megelőzően, érdemes megbizonyosodnia arról, hogy az elvárt hatást váltja-e ki.8. Kókuszolaj mint biodízel? – Az üzemanyag alternatívák keresése manapság igencsak elterjedt. Egyrészt a hagyományos üzemanyagok lineáris áremelkedése, másrészt pedig a készletek végessége miatt. A kókuszolaj összetevőiről kimutatható, hogy képes javítani a különböző olajok működőképességét. Jelenelg pedig arról folynak a kutatások, hogy miként és milyen mértékben alkalmazható kőolaj dízel közvetlen helyettesítő termékeként.

9. Fáj a torka? – Egy csésze forró teába egy evőkanál kókuszolaj a torokfájás egyhítésére is szolgálhat.

+1 Sportolóknak is ajánlott! – A kókuszolaj segítségével a sportolók képesek növelni teljesítményüket, és a közepes szénláncú zsírsavaknak köszönhetően azonnal energiaforráshoz jutnak. Továbbá gyorsul az anyagcsere folyamata, így sejtjeik gyorsabban képesek megújulni, aminek a következtéen frissebbek, stressztűrőbbek lesznek.Vélemények

a kókuszolajról
Dobrádi Nóra - Budapest
Rohamok
"Szeretek a rohamaim ellen kókuszolajat szedni. Mióta nagyjából egy hónapja naponta 5 teáskanállal eszem belőle, a rohamaim megszűntek. Már azelőtt abbahagytam a gyógyszerek szedését, hogy bármit tudtam volna a kókuszolajról. A gyógyszer egyáltalán nem segített nekem. A kókuszolaj visszaadta az életemet."

Átvevőpont

1119 Budapest (11. kerület)
Kankalin utca 2.